Op 17 september 2017 was het zover.  De presentatie van mijn boek:
“Over (af)vallen en opstaan”.

Over (af)vallen en opstaan: ISBN  978-90-812734-2-8

De prijs € 19,99.

 

Je kunt een of meerdere boek(en) bestellen als je een mail stuurt naar anja.tekelenburg@lilant.nl en/of via het contactformulier.

 

  ~

Over (af)vallen en opstaan is opgedragen aan:

Opgedragen aan alle (mensen)kinderen
die te maken hebben of hebben gehad met
pesten, mantelzorg en hooggevoeligheid.
  ~

Anja is uit te nodigen voor

De verkoop van het boek. Je kunt mij vragen voor lezingen, interactieve trainingen en voordrachten. Verder verzorg ik begeleiding rondom de onderwerpen: pesten, mantelzorg, hooggevoeligheid of HSP, anorexia, suïcide, vrouw en balans, vrouw en overgang, transformatieprocessen, rouwprocessen, in je kracht komen, omdenken en in je kracht komen.
~

 

Achtergronden en dromen

Begin september 2016 startte ik met het blogboek; Weg uit de Hel. De effecten van 20 jaar pesten op de rest van mijn leven, met een toefje gereformeerde slagroom.

Na 9 weken schrijven stond het verhaal. Toen begon het pas. Gesprekken met mensen, redigeren, herschrijven van zinnen. Verhelderen van alinea’s en schrappen van stukjes tekst. De titel veranderen, na feedback van een collega. Mijn zelfbeeld herzien.

Pesten gaat verder dan alleen schoppen en slaan. Het gaat ook over jezelf niet kunnen leven. Het gaat over ontkenning van wie ik werkelijk ben.

De omslag: foto’s uit mijn leven samenvoegen, was het eerste idee. Tot ik een van de redacteuren vroeg: “Ken jij iemand die kan tekenen?”. Dat levert een helder moment op. Ik heb in januari,  februari 2016 een schilderij: “Het gepeste kind”, geschilderd. Manlief aan het werk en ja hoor, na wat schuren en schaven is ook de omslag publicatie bestendig.

Het boek is te koop via deze site.

 • Een boek dat mensen die met pesten, mantelzorg en hooggevoeligheid een hart onder de riem wil steken.
 • Een boek dat inzicht geeft in de levenswanhoop en de kracht om eruit te willen komen en hoe dat met vallen en opstaan lukt.
 • Een boek dat elke leraar, elke school, elke jeugdwerker en jeugdzorgwerker zou moeten lezen.
 • Een boek dat psychologen en psychiaters aan het denken zou kunnen zetten.

 

Wat ik mijzelf droom is

 1. dat ik lezingen mag geven op scholen en opleidingen, op congressen;
 2. dat ik mensen mag gaan begeleiden die hiermee te maken hebben (gehad);
 3. dat er nog een handboek komt, hoe je zelf met schilderen en schrijven levenstrauma’s kunt verwerken en dat ik hierin mag begeleiden;
 4. dat er meer bewustzijn komt op de korte en lange termijn effecten van pesten.

 

____

Als ik niet de troost had in mijn leven van de natuurlijke omgeving, de kracht van de wind, de streling of hagelkracht van water uit de hemel. Als ik niet de schoonheid van bloemen en bomen had gezien, dan was ik er waarschijnlijk niet meer geweest.

Natuurlijk was er geloof, dat is er nog, toen van de kerk, de gemeenteleden. Nu een geloof in de bron van het bestaan, God, Allah, Grote Geest, de Eeuwige hoe je het ook maar wilt noemen.

Die verbinding, dat lichtje in mijn hart. Hoe dat mij heeft geholpen om een aantal malen opnieuw te kiezen voor het leven, beschrijf ik in: “Over (af)vallen en opstaan”.

Reactie van Madeleine

Heerlijke en bijzondere vrouw. Ik ben trots op je!
Eindelijk komt tie er dan echt. Wat een geweldige cover joh trouwens! Heel indrukwekkend.
Warme groet,
Madeleine


Eerdere reacties

Over (af)vallen en opstaan — 13 reacties

 1. julia op schreef:

  Fijn dat Je andere mensen Kan helpen Met Je boek.

 2. Harry Tekelenburg op schreef:

  Anja heeft een mooi boek geschreven en is daar bij trouw gebleven aan zich zelf.
  Na veel pijn en omwegen is het gelukt. Haar levensgeschiedenis en hoe zij uit alle dalen omhoog is geklommen tot wie ze nu is.

  Ook van familie leden hoorde ik dat het boek heel netjes en natuurgetrouw is zonder iemand te kwetsen. Echt tot gedaan.

  Wil jij iets leren over hoe jij met tegenslagen om kan gaan. Dan is dit boek echt een must. Het kan jou verrijken om de weg uit het dal terug omhoog te vinden.
  Lieve groet, Harry

 3. Babs van der Graaf op schreef:

  Dit boek met een heerlijke en vlot leesbare schrijfstijl laat samen met de gevolgen van pesten een indrukwekkend en bewogen leven zien. Anja is behalve veelzijdig, intuitief, hoogevoelig ook nog eens intelligent. Uitvoerig schrijft ze haar weg met veel aandacht voor haar familie verbinding. Wat heeft ze veel beleeft, meegemaakt, een plek gegeven en ondernomen. Uiteindelijk heeft ze ook de man gevonden die bij haar past en perfect aanvult. Een prachtig boek wat ze in eigen beheer uitgeeft, wat raakt en je niet onbewogen laat. Een prachtige les voor anderen om ons oprechte ware zelf volmondig te mogen leven.

  Ook coaches laten zich af en toe coachen, mede door dit boek heb ik gelijk een coach sessie met haar afgesproken. Ik kan Anja hierdoor warm aanbevelen.

  Warme groet, Babs van der Graaf
  Wandelcoach bij Vind je ware natuur | http://www.vindjewarenatuur.nl

 4. Jeanette op schreef:

  Het boek geeft de tijdgeest van de periode waarin elk hoofdstuk zich afspeelde op een eenvoudige, toegankelijke maar ook zeer nauwkeurig observerende manier weer. Herkenbaarheid van de ‘calvinistische’inslag van de leefomgeving, de worsteling van een gedreven en plichtgetrouw kind en vrouw. Als ik het in een beeld zou moeten vatten is er een kleine grijze mus in de loop van de jaren veranderd in een veelzijdige paradijsvogel en is de sleutel van de kooi mede de dapperheid van het schrijven van dit boek geweest om de vleugels volledig te kunnen uitslaan, het avontuur van het verdere leven tegemoet. Anja, het is je van harte gegund!

 5. Marc Faber op schreef:

  (Af)vallen en Opstaan

  Afvallen en Opstaan
  Oppakken en Doorgaan

  Vragen Berekenen
  Uitroepen Vertekenen

  Tien Geboden
  Eén verafgoden

  Woorden Steken
  Levens Breken

  Kruizen Dragen
  Jezelf Verlagen

  Mensen Kraaien
  Vogels Zaaien

  Zaden Kiemen
  Onkruidige Striemen

  Wonden Groeien
  Helend Bloeien

  Doorpakken en Opgaan
  Opvallen en Afstaan

  Hartegroet,
  Marc

 6. dank je wel Marc Faber voor dit passende en ontroerende gedicht, geschreven voor de proza en poëzie middag bij “Laden en Lossen”, de winkel van De KrachtFabriek

 7. Nico Croes op schreef:

  Anja, ik heb jouw boek nog niet gelezen, maar ik voel jouw boek.

  • admin op schreef:

   Ha Nico,

   Dat is bijzonder, ik ben heel benieuwd wat je ervaart als je het boek leest.

 8. Magda Haan op schreef:

  Anja ik gun iedereen vleugels om vrij te zijn.


Reacties

Over (af)vallen en opstaan — Geen reacties

Geef een reactie

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>